NÄDALA KUJU Ursula von der Leyen

Põhjarannik
Copy
Ursula von der Leyen.
Ursula von der Leyen. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Sel nädalal Narvas käinud Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen on kõrgeima tasemega Euroopa poliitik, kes sel sajandil Ida-Virumaad on külastanud.

Peale selle, et ta heitis jalutuskäigul pilgu peale kunagi tema esiisadele kuulunud Kreenholmi manufaktuuri tänasele vaikelule ja tegi 30 meetri kauguselt Venemaa kaldast koos Eesti peaministri Kaja Kallasega Venemaa brutaalset sõda Ukrainas taas hukka mõistva pöördumise, oli ta mingis mõttes ka justkui varajase jõuluvana rollis. Kel, tõsi, oli kingikotis pakk, millest juba vähemalt aastat kolm on kõva häälega rääkinud paljud poliitikud kui päästerõngast Ida-Virumaale, mille sotsiaal-majanduslik olukord on Euroopa Liidu energiapoliitika tulemusel põlevkivitööstuses kadunud töökohtade kaudu tugevasti pihta saanud.

Nüüd sai von der Leyen isiklikult välja kuulutada õiglase ülemineku fondi rahakoti raudade avamise, kus Ida-Virumaale on mõeldud 354 miljonit eurot. Kulub veel aastaid, mil selle raha toel uued ettevõtted ja töökohad tekivad. Kuid lootkem, et von der Leyenil oleks põhjust võimalikult varsti taas Ida-Virumaale tulla, et selle fondi raha eest sündinud mõne suurema ettevõtte käikuandmise puhul kääridega lindi kallal naks-naks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles