JUHTKIRI Konflikt, mida saanuks vältida

Põhjarannik
Copy
Mäetaguse mõisahotelli restoran.
Mäetaguse mõisahotelli restoran. Foto: Internet

Viimastel päevadel on rohkelt poleemikat tekitanud ja ka üle riigi tähelepanu pälvinud laupäeval Põhjarannikus ilmunud luuletaja Virve Osila lugu kogemusest, mis sai talle osaks Alutaguse vallale kuuluva Mäetaguse mõisahotelli restoranis.

Alles äsja oma külastajate ringi vaid täiskasvanutele kitsendanud hotelli restoranis jäi Osilal kokkulepitud söömine talle külla tulnud inimestega ära, kuna nende seas oli ka üks kümneaastane poiss, keda maja keeldus teenindamast liiga noore ea tõttu.

Teisipäevases Põhjarannikus selgitas hotelli juhataja Terje Rattur, miks hotelli juhtkond ja vallavõimud sellise kannapöörde tegid, ning siunab neid nurisejaid, kes ei taha aru saada, et see samm oli ellujäämiseks hädavajalik.

Julgust katsetada keerulisel ajal ebatavalisi väljapääsuteid pole põhjust taunida. Ärgem kiirustagem hindama, kas selline otsus oli majanduslikult õige või vale. Aeg näitab. 

Küll aga on raske leida mõistlikku õigustust hotelli töötajate tegutsemisele selles konfliktis. Mäetaguse ei ole Tallinn või Tartu, kus arvukad söögikohad on ühel tänaval reas. Seal võib üks panna eristumiseks uksele näiteks sildi, et alla 18 keelatud, ja teine kasvõi, et üle 18 keelatud. Mäetagusele on inimesed sõitnud kohale kaugelt. Poleks olnud mingit kahju kellelegi, kui laps oleks koos täiskasvanutega laua taga söönud. Osad täiskasvanud turistid käituvad sageli märksa lärmakamalt.

Lapsed võiksid Alutaguse valla avaliku rahaga rajatud söögitoas koos vanematega ka edaspidi teretulnud olla. Muidu jääb Mäetaguse hotell lihtsalt ilma perekondlike sündmuste tähistajate rahast.

Hotellitubades ja saunades võib seada piiranguid ning eelistada erisoovidega inimesi, näiteks neid, kellel on allergia laste kilgete vastu. Aga milleks see söögikohas hea ja kasulik on? See tekitab vaid põhjendatud pahameelt, nagu ka oma fopaa mittetunnistamine. Inimlikkus ja paindlikkus on tähtsad.

Hotell võiks nüüd oma köögist saata parima koogi Virve Osilale ja vabandada toimunu pärast. Ja ühtlasi tänada, et ta oma looga selle hotelli tuntumaks tegi. Muu hulgas ka sihtrühmaks rihitud nišikülaliste seas, kes toovad loodetavasti ka Alutaguse valla munitsipaalasutusele rohkem ellujäämiseks vajalikku raha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles