JUHTKIRI ⟩ Jõudu kandidaatidele sisukaks kampaaniaks!

Põhjarannik
Copy
Kes kandidaaditest seekord kõige enam hääli kogub saab selgeks 5. märtsi hilisõhtuks.
Kes kandidaaditest seekord kõige enam hääli kogub saab selgeks 5. märtsi hilisõhtuks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nüüdseks on selgunud see "kandidaatide menüü", kust kodanikud saavad välja valida meelepärase poliitiku, kes on väärt neid esindama järgneva nelja aasta jooksul riigikogus.

Neljapäeva õhtuks valimiskomisjonile esitatud nimekirjades Ida-Viru ringkonnas kandideerijate seas suuri üllatusi enam ette ei tulnud. Suuremate erakondade eesotsas on nimed, kes olid teada juba nädalaid ja kuid varem, lisaks suudab mängu mõjutada ilmselt ka ainus üksikkandidaat Mihhail Stalnuhhin.

Populaarsusküsitluste põhjal ei ole Keskerakonnal Ida-Virumaal enam nii suurt ülekaalu nagu varasematel riigikogu valimistel, kuid tegemist on siiski jätkuvalt kõige populaarsema erakonnaga Ida-Virumaal, kelle jaoks peaks olema jõukohane võtta seekord siinsetelt valijatelt kaks kohta. Ühe koha nimel asuvad võitlusse sotsid, Reformierakond ja EKRE. Sama püüavad ka Eesti 200 ja Isamaa, kes eelmisel korral jäid mandaadist ilma. Kuid ka seekord nõuaks sihile jõudmine neilt Ida-Virumaal tugevat eneseületust.

Üheks intrigeerivamaks küsimuseks siin ringkonnas on ka see, kas Stalnuhhinil õnnestub esimesena taasiseseisvunud Eestis pääseda üksikkandidaadina riigikogusse või mitte.

Kuigi riigikogu on eelkõige üleriigiline seaduslooja, oodatakse sinna valitud saadikutelt ka oma valimispiirkonna huvide eest seismist.

Põhjarannik loodab, et kandidaadid suudavad pakkuda plakatlike loosungite kõrval ka sisukat valimiskampaaniat. Et lahkeid lubadusi laiali jagades ka matemaatika põhitõed meeles püsiksid. Kui kellelegi lubatakse midagi juurde anda, siis osatakse selgitada, kust selleks vajalikul hulgal raha tuleb.

Valijatel tasuks aga kohtumistel kandidaatidega kõige sagedamini pärida, kuidas üht või teist lubadust ellu viiakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles