Mille pealt kokku hoida, et leida linnaeelarves puudu olevad miljonid?

Põhjarannik
Copy
Foto: Arvo Meeks / Scanpix

Kohtla-Järve tänavuse eelarve eelnõus tuleb kulusid kärpida seitsme miljoni ulatuses, kuid ei ajutine linnavalitsus ega volikogu komisjonid ole suutnud kuude jooksul vajalikke otsuseid teha.

Foto: Peeter Lilleväli

Arvo Riimast, pensionär:

Minu meelest on see võimatu ülesanne: seda auku on kaevatud palju aastaid ja nüüd on nii suurt summat leida peaaegu võimatu.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksandr Šipkov, ettevõtja:

Keerulisse olukorda sattunud linna peaks aitama riik. Selle asemel et kulutada suuri summasid monumentide teisaldamisele ja kaitsekulutusi suurendada, tuleks suunata see raha tegelikele vajadustele. Mul pole aimugi, kust Kohtla-Järve lisaraha võiks leida − turiste on siia äärmiselt raske meelitada. Mingist ehitusest loobumine ei tule samuti kõne alla − niigi rajatakse siia vähe midagi uut, meie aga vajame hädasti senisest paremaid elutingimusi.

Foto: Peeter Lilleväli

Ilmar Köök, ettevõtja:

Kala hakkab mädanema peast. Need, kes hallis majas istuvad, peavad hoolikalt vaatama, millised tellimused on olemas, kui suured on tegelikud kulud näiteks lumekoristusele ja tänavahooldusele, ning vaatama üle kõik ehitus- ja muud hanked, et mitte üle maksta. Igalt poolt natuke kärpida ning kui mitte kogu summa, siis vähemalt osa augu lappimiseks leiab ikka.

Foto: Peeter Lilleväli

Marina Morozova, operaator:

Lahe teema! Ma pole selliseid summasid uneski näinud, seetõttu ei oska ettegi kujutada. Pere-eelarves tulen vaevu ots otsaga kokku, mis siis veel linna mastaabis rääkida... Tavalisele inimesele on see liiga keeruline ülesanne. Las saadikud ise murravad pead, selleks me nad valinud olemegi.

Foto: Peeter Lilleväli

Rein Iva, pensionär:

Väga raske küsimus. Mina ei tea, kust reserve leida. Aga kui me juba aasta alguses nii suurest puudujäägist räägime, siis tähendab see seda, et eelarve on valesti tehtud. Eelarvet koostades tuleks kavandatavad kulud siduda võimalike tuludega − ehk tuleks see uuesti üle vaadata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles