Katri Raigi unistuste amet ja selle kaotamise oht

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Pilved Ida-Virumaa kõige tuntuma munitsipaalpoliitiku, Narva linnapea Katri Raigi kohal on hakanud taas tihenema ning ta isegi ei välista, et tema linnapeakoht võib olla ohus.

Ühest küljest pole see ju midagi erilist, kui opositsioon haub plaani koalitsioon võimult kõrvaldada. Teisest küljest näitab see aga ka koalitsiooni nõrkust, mõnede võimusaadikute vähest usaldusväärsust. Sest võimupöörded kohalikes volikogudes viiakse kõige sagedamini ellu ülejooksikute häältega.

Paraku on nii, et sageli pole nende võimupöörete taga mitte sisulised põhjused, vaid soov saada isiklikult mõni positsioon või hüve, mida aga looritatakse näiteks süüdistustega täitevvõimu soovimatuses teha koostööd volikoguga. Muidugi saab Katri Raigile ette heita ka konkreetseid asju alates punamonumentide minemaviimisest ja lõpetades koolivõrgu reformiga. Kuid küsimus on selles, millised on Narva väljavaated, kui linna asuvad valitsema jälle need jõud, kes seda aastakümneid on teinud, aga pidanud nüüd juba mõnda aega võimust ilma olema. Me oleme seda võimu näinud ning teame, et sageli ei lähtunud see mitte linna, vaid poliitikute isiklikest huvidest. See oli võim, kus korruptsioon oli muutumas valitsemisstiiliks.

Tõenäoliselt sai Katri Raik juba pärast valimisvõitu 2021. aasta sügisel aru, et oma unistuse realiseerimine Narva linnapea ametis ei saa tal lihtne olema. Sest aastatega üles ehitatud valitsemissüsteem ja juurdunud arusaamad juhtimiskultuurist vajavad muutmist. Reformid aga ei ole kunagi üdini populaarsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles