NÄDALA KUJU Kaja Kallas (1)

Põhjarannik
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ajakirjandus jõudis Kaja Kallase kokku pandud uut võimuliitu sel nädalal nimetada valetajate koalitsiooniks. Põhjuseks avalikkust šokeerinud plaanitavad maksutõusud ja muud meetmed, millega kohe pärast valimisi valijaid "tänati".

Õigupoolest ei saa ju keegi öelda, et uue koalitsiooni kokkulepped otseselt valed oleksid. Need võivadki olla õiged ja põhjendatud. Kuid kunagi ei saa olla õigustatud valet rahvale. Aga valed seisnesid selles, et enne valimisi kärbetest ja maksutõusudest rahvale ei räägitud. Tõde toodi päevavalgele siis, kui juba sisuliselt võimule saadi. Ja see ajab inimesi vihale. Jutt, et eelmine valitsus oli hoopis teine valitsus, kellel olid hoopis teised vaated olukorrale, ei päde, sest vähemalt kaks osapoolt kolmest olid samad mis uues valitsuses ning peaministergi on sama.

Tegelikult on meie poliitkultuuris olnud ikka kombeks nii, et valedega vahele jäänud tipp-poliitikud astuvad tagasi. Aga probleem on selles, et uut valitsust polegi veel ametisse kinnitatud. Ja kui kinnitatakse, saab ikka öelda: näete, aga riigikogu usaldab meid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles