JUHTKIRI Mida võimupööre Kohtla-Järvele annaks?

Põhjarannik
Copy
Virve Linderi juhitava Kohtla-Järve linnavalitsuse kinnitas volikogu ametisse tänavu 7. veebruaril ja sinna kuuluvad  ka abilinnapead Kaire Jõe, Erik Setškov ja Olga Pihlak.
Virve Linderi juhitava Kohtla-Järve linnavalitsuse kinnitas volikogu ametisse tänavu 7. veebruaril ja sinna kuuluvad ka abilinnapead Kaire Jõe, Erik Setškov ja Olga Pihlak. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järvel on küpsemas võimupööre, mille ainus seni teadaolev selge eesmärk on kukutada võimult Virve Linderi vähem kui kaheksa kuud ametis olev linnavalitsus.

Linnavalitsuse kukutamise veduriks on Keskerakonna fraktsioon, kes on haakinud enda külge veel kolm saadikut, kes on olnud tihedalt seotud perekond Ossipenko äridega. Kui see plaan läbi läheb, siis ei ole väga suur liialdus öelda, et peaaegu veerand sajandit Kohtla-Järvet valitsenud Korbi ja Ossipenko aeg tuleb pärast vahepealseid erimeelsusi tagasi. Kohtla-Järve Keskerakonnas on küll toimunud kosmeetiline muudatus ning piirkonna esimees pole enam Korb, vaid noor Sergei Lopin, kuid volikogus tõstavad Keskerakonna huvides kätt endiselt nii Korb, Riina Ivanova, Arne Berendsen kui ka teised veteranpoliitikud, kes on linna juhtohje hoidnud aastakümneid.

Kindlasti ei ole keeruline koostada nimekirja, mida on võimalik Virve Linderi linnavalitsusele ette heita. Nii vähest kogemust kui ka suurt hulka ebapopulaarseid otsuseid, mille osa põhjusi ulatub endiste linnavõimude otsusteni. Samas on Linder suutnud tuua tonni värskust Kohtla-Järve juhtimisse ja usu paremasse tulevikku. Midagi sellist ei ole võimupöörajatel kusagilt välja võluda. Mida on pakkuda Keskerakonnal kui riigis opositsioonis oleval ja uue juhi Kõlvarti juhtimisel populaarsust kaotaval parteil?

Linderi linnavalitsus on kaheksa kuuga sellesse rolli enam-vähem sisse elanud. Nende väljavahetamine tähendaks linnale uut segast aega.

Kohtla-Järve juhtimine vajab tõesti stabiilsust. Kaheksa järel linnavalitsuse vahetamine ei anna seda kuidagi juurde. Pigem vastupidi. Aga see, kas Kohtla-Järve liigub tagasi minevikku või tulevikku, sõltub suuresti volikogu sotsidest eesotsas Eduard Odinetsiga, kes peab otsustama, millise leeri poole ta hoiab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles