JUHTKIRI Õpetajaamet on tõusmas hinda

Põhjarannik
Copy
Aasta haridusteo tunnustuse pälvisid noored õpetajad, kes onloonud maakondliku loodusainete sektsiooni.
Aasta haridusteo tunnustuse pälvisid noored õpetajad, kes onloonud maakondliku loodusainete sektsiooni. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Õpetajate päeval on põhjust hea meelega tõdeda, et see väga tähtis amet on taas hinda tõusmas.

Heade õpetajate leidmine ja nende hoidmine on küll koolijuhtidele endiselt keerukas ülesanne, kuid selle lahendamine ei valmista enam nii tugevat peavalu nagu veel aasta-paar tagasi.

Olulise muutuse selles vallas vähemasti Ida-Virumaal tõi kaasa riigi põhimõtteline otsus hakata siin eesti keeles õpetavatele õpetajatele maksma märkimisväärset lisatasu. See lõi olukorra, kus osale kohtadele tekkis ka konkurents ning koolide juhtkondadel oli võimalik valida, kes soovijatest oleks parim. Õpetajaamet on tõusnud Ida-Virumaal üheks paremini tasustatud ametiks ja nii see peabki olema.

Kuid lisaks, nagu ütlesid teisipäeval Jõhvi kontserdimajas peetud haridusgalal mitmed koolijuhid, on tasapisi ka rohkem oma kooli õpilasi innustunud õpetajatööst, läinud seda õppima ja tulnud oma kodukooli tagasi. See näitab usalduse tõusu nii nende koolide kui ka kogu Ida-Virumaa vastu.

Samal peol valitsenud meeleolu annab märku, et õpetajatöö on äge ja neid noori, kes ei pelga seda rasket tööd teha, tuleb juurde. Selle nimel on pingutanud nii koolid kui ka Ida-Virumaa Hariduskopter ja paljud teised, kes mõistavad, et sellest, kui tugevad on siinsed koolid, sõltub ka kogu maakonna tulevik.

Praegu tasub olla mõõdukalt optimistlik sellegi suhtes, et üleminek eestikeelsele haridusele on samuti võimalik sujuvalt läbi viia. Juhul kui just osa poliitikuid seda oma huvides sihilikult pidurdama ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles