TÄNAVAKÜSITLUS Kas mõni õpetaja on teie elusaatust mõjutanud?

Põhjarannik
Copy
Foto: Urmas Luik / Scanpix

Kõigil inimestel on olnud mõni õpetaja, keda sooja sõnaga meenutada.

Foto: Peeter Lilleväli

Gennadi Tištšenko, töötu:

Matemaatika- ja algebraõpetaja Raissa Melnikova − entusiastlik ja oma tööd armastav pedagoog. Paljuski tänu temale tekkis mul huvi täppisteaduste vastu. Meenutan soojalt ka kehalise kasvatuse ja vene keele õpetajat. Õpetajatega mul omal ajal vedas, aga võib-olla on see ka lihtsalt minu isiklik suhtumine ja austus õpetajaameti vastu.

Foto: Peeter Lilleväli

Ljudmila Jantšenko, pensionär:

Õppisin Tartus. Minu matemaatikaõpetaja Tamara Mihhailovna oli tark, asjatundlik ja hea inimene. Kui ma elukutsevalikul hätta jäin ning matemaatika ja majanduse vahel pendeldasin, aitas just tema nõuanne mul valikut teha − minust sai ökonomist ja ma ei kahetse seda.

Foto: Peeter Lilleväli

Valentina Harina, muuseumi administraator:

Kukruse kooli direktor Tatjana Kuzmina oli mulle kooliaastatel stiiliikoon ja eeskuju. Suuresti tänu lapsepõlvemuljetele tekkis minus huvi moe, etiketi ja muu säärase vastu ning avasin oma esteetikakooli.

Foto: Peeter Lilleväli

Helen Rajas, ettevõtja:

Koolipapa Villio Reinsalu. Ta oli suur spordifänn ning süstis minusse nii suure kire tervislike eluviiside vastu, et see on säilinud tänini: harrastan ise ja õpetan ka lapsi.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksandr Murašov, pensionär:

Viktor Kuik, kes õpetas mulle sepatööd, millest sai hiljem minu elukutse. Karm ja nõudlik inimene mitte ainult teiste, vaid ka iseenda suhtes. Ta rääkis ja tegi alati õigeid asju, olles mulle igati eeskujuks. Kohtusime temaga juhuslikult: tädi palus mul aknalauale väikese lillekasti meisterdada, läksin sepikotta ja proovisingi seal seda meistri juhendamisel teha. Ehkki mulle on elu jooksul meeldinud ka paljud muud asjad, on huvi metalli vastu tänu juhendajale jäänud kogu eluks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles