JUHTKIRI Talve ja omavalitsuse süüdistamine libeduse vastu ei aita

Põhjarannik
Copy
Libedus Jõhvi tänavatel.
Libedus Jõhvi tänavatel. Foto: Peeter Lilleväli

Talviti on see juba peaaegu tavaline asi, et äärmuslikud ilmastikuolud tekitavad pahameelt ja sunnivad otsima süüdlasi.

Kui on suured lumesajud ja -tormid, tahavad inimesed ikka, et nende koduesine ja liikumistee võimalikult kiiresti puhtaks saaks, ning kui ei saa, tuleb näpuga näidata kohaliku omavalitsuse või transpordiameti peale, kes teehoolduse eest vastutavad.

Paraku ei juhtu imesid ka kõige vihasemate nõudmiste peale, sest teehooldajate ressurss on alati piiratud ning keegi ei hoia endal garaažis varuks ülemäära tehnikat, et mõnel päeval talve jooksul, kui ilm äärmuslikuks kipub minema, need kasutusele võtta.

Nüüd on juba mitu päeva olnud teed erakordselt libedad, eriti kõnniteed. Ja paljudele inimestele tundub, et selles on süüdi halb hooldus. Eks alati võib ju paremat nõuda, aga praeguse olukorra teeb ekstreemseks see, et ka libedusetõrjel pole suurt tulemust: liiva uhub minema sulavesi ning graniidipuru vajub vette ja külmub hiljem jäässe. Aga selline on Eesti talv.

Paljusid inimesi võib ärritada see, kui võimud rõhuvad ka elanike endi vastutusele halbade ilmastikutingimuste korral: autojuhtidel minna liiklusesse vaid äärmise vajaduse korral ning sõita ettevaatlikult või jalakäijatel kasutada kukkumisohu vähendamiseks turvavahendeid. Aga peame arvestama, et teid hooldatakse meie kõigi raha eest ning sellele kulutamine peab jääma põhjendatud piiresse, sest raha vajavad ka muud valdkonnad. Ja lõppude lõpuks ei saa ühegi summa eest tellida keset talve suviseid liiklustingimusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles