JUHTKIRI Ida-Virumaa teenis nädalavahetusel plusspunkte

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa turismirahvas tegi eelmise nädala lõpus maakonna turundamisel tublit tööd Tallinnas Eesti tähtsaimal turismimessil "Tourest". Samal ajal toimusid aga Ida-Virumaal kaks suurüritust, mis kindlasti andsid sellele müügitööle nii kaalu kui ka praktilist tõsiseltvõetavust juurde.

Nii traditsiooniline Alutaguse suusamaraton kui ka üle paljude aastate taas toimunud talvine tantsupidu Kohtla-Nõmmel tõid kohale kumbki üle tuhande inimese, kellest suurema osa moodustasid maakonna külalised. Mõlema sündmuse puhul levisid valdavalt vaid positiivsed emotsioonid. Kui Ida-Virumaale tulijad koguvad siin endasse rõõmu, siis töötab see kogu maakonna kasuks. 

Üks asi on vaadata voldikuid ja uurida infot internetist, hoopis tähtsam aga vahetu kogemus. Mõlema üritusega leidis Ida-Virumaa uusi sõpru, teenis plusspunkte ning kohalikud poed, majutus- ja toitlustusasutused ka pisut raha. On enam kui tõenäoline, et need, kes sattusid tänu suusamaratonile või tantsupeole Ida-Virumaale esimesi kordi, tahavad tulla siia ka edaspidi.

Eestvedajad näitasid, et nad oskavad suurepäraselt korraldada suursündmusi. Hinnata tasub aga suurt hulka vabatahtlikke, kes oma vabast ajast andsid panuse selleks, et need üritused õnnestuksid ja hea tunne jääks nii tegijatele kui ka osalejatele. Suur tänu selle eest nii eestvedajatele kui vabatahtlikele ning jaksu ja tahtmist ka edaspidi selliste Ida-Virumaa jaoks tähtsate sündmuste korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles