Kliimamuutuste piiramisel on oluline õiglus

Angela Anger-Kraaavi
Copy
Annela Anger-Kraavi, Cambridge´i ülikooli kliimamuutuste poliitikate uurimisgrupi juht ja Tartu ülikooli väliseesti külalisprofessor
Annela Anger-Kraavi, Cambridge´i ülikooli kliimamuutuste poliitikate uurimisgrupi juht ja Tartu ülikooli väliseesti külalisprofessor Foto: Erik Prozes

Päevase vahega tutvustati Eesti kliimaseaduse eelnõu ja avaldati Euroopa Komisjoni ettepanek 2040. aasta kasvuhoonegaaside vähendamiseks. Viimase puhul on oluline majanduse konkurentsivõime säilitamine, sisuline kaasamine ja õiglane üleminek. Ilma neid arvestamata on oht tekitada ühiskonna erinevatelt gruppidelt nii tugev vastuseis, et isegi lihtsamad muutused jäävad ellu viimata.

5. veebruaril tutvustati Eesti kliimaseadust, millega ollakse poolel teel. Kohe selle järel, 6. veebruaril avaldas Euroopa Komisjon oma ettepaneku Euroopa Liidu 2040. aasta kasvuhoonegaaside vähendamiseks 1990. aastaga võrreldes ja selleks arvuks pakutakse 90 protsenti.

Enne selle teate ilmumist olid juba Eesti kliimaministeeriumi ametnikud arvamust avaldanud, öeldes, et pakutud eesmärk on loogiline või siis kliimaaktivistide väitel vaid miinimum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles