Oht, et karismaatilise ja edumeelse juhi kõrvaldamisega mandub haigla taas

Veronika Reinhard
Copy
Veronika Reinhard, Narva haigla anestesioloogia, intensiivravi ja erakorralise meditsiini kliiniku juht
Veronika Reinhard, Narva haigla anestesioloogia, intensiivravi ja erakorralise meditsiini kliiniku juht Foto: Narva Haigla

Mujal Eestis teati, et Narva on linn, mis on sügavalt venekeelne ja -meelne. Meditsiini tõmbekeskused ei arvanud Narva haiglast suurt midagi, sest peale nii sisuliselt kui keeleliselt arusaamatute epikriiside ei olnud sellest haiglast suurt midagi teada.

Narva haiglat ning tema töötajaid oli aastakümneid alla surutud, kuna haigla juhtimine ei olnud progressiivne, tulevikku vaatav ega kaasav. Narvas endas on elatud teadmises, et haigla liigub isevoolu, kaotades järk-järgult pakutavaid teenuseid, ning kõigi ennustuste järgi muutub ühel hetkel sisuliselt kohalikuks haiglaks suunaga õendushooldusabile. Ei panustatud investeeringutesse ning haigla ei olnud atraktiivne uutele töötajatele, sest kes tahaks tulla tööle haiglasse, mis on määratud hääbumisele?

2021. aastal kõik muutus. Haigla sai endale uue juhi, Ago Kõrgvee, kes on endale võtnud pähe, et ka piirilinnas Narvas on inimestel õigus saada samasugust arstiabi nagu meditsiini tõmbekeskustes. Kunagine haigla ravijuht, kes samuti kandideeris haigla juhi kohale, kuid ei osutunud valituks, naeris selle mõtte avalikult maha ning lahkus haiglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles