NÄDALA KUJU Andrus Durejko

Põhjarannik
Copy
Andrus Durejko.
Andrus Durejko. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Kõik on veelgi keerulisem, kui ma oskasin arvata," tunnistas Eesti Energia praegune juht Andrus Durejko läinud sügisel Põhjarannikule, kui oli pool aastat selles ametis olnud.

Ja tundub, et aina keerulisemaks läheb. Eesti Energia juhti ei tasu talle makstavale suurele palgale vaatamata kadestada, kuna tal tuleb otsida tasakaalu üsnagi vastuoluliste soovide vahel ja tule all on ta pidevalt. Eesti Energialt oodatakse varustuskindlust, odavat elektrit, palju hea palgaga töökohti ja keskkonnajalajälje nulli viimist ning lisaks tahab riik saada võimalikult palju maksutulu ja omanikuna ka prisket kasumit.

Sel nädalal tuli tal selgitada jahmatavat uudist, et Eesti Energia kirjutas põlevkivielektrijaamade väärtusest 628 miljonit eurot korstnasse, mis viis kogu kontserni, mis siiani oli aastakümneid olnud riigile tubli lüpsilehm, kahjumisse.

Durejkol tuleb oma meeskonnaga leida vastused, kuidas tõsta oma konkurentsivõimet olukorras, kus mitmed poliitilised otsused nagu näiteks kogu kvoodikaubandus lasevad põlevkivijaamadel raha teenida vaid vähestel päevadel aastas. Lahenduste leidmine on väga tähtis ka kogu Ida-Virumaa jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles