JUHTKIRI Vanale koolile uue maja asukoha keerukas valik

Põhjarannik
Copy
Järve kool on oma praeguses asupaigas Katse tänaval olnud üle poole sajandi.
Järve kool on oma praeguses asupaigas Katse tänaval olnud üle poole sajandi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Praegusele Järve koolile uue koolimaja asupaiga valimine on olnud päevakorral juba mitu aastat, kuid sobiva lahenduseni ei ole osapooled, kuhu kuuluvad riik, Kohtla-Järve linn ja koolipere laiemas mõistes, siiani jõudnud.

Õigupoolest ei ole parima võimaliku asukoha väljaselgitamisel ka keegi väga palju seni pingutanud ega erinevaid variante sisuliselt analüüsinud. Pärast seda, kui kool riigistati, on veduri rolli tulnud kanda haridusministeeriumil. Haridusminister Kristina Kallas tegi mullu juunis linnavalitsusele ettepaneku loovutada uue maja jaoks kinnistu, kus praegu asub slaavi põhikool. See, et linnavõimud pole siiani andnud sellele oma vastust, näitab, et erilist entusiasmi see ettepanek ei valmista. Pigem tajub ka linnavalitsus, et enamik volikogu liikmeid sellele rohelist tuld ei anna.

Ministeeriumil on aga nüüd juba üsna kiire, sest erinevatel rahastamismeetmetel on tähtajad ja kui liiga kaua vaagida, siis võib üks raharong ära sõita ja järgmise tulek sõiduplaanis veel pole. Tuleb ka arvestada, et Järve koolimaja on juba aastaid olnud üsna armetus seisus ja sinna pole olnud mõistlik ka remondiraha matta, kui on teada, et see läheb peagi lammutamisele.

Seetõttu ei saa otsustamisega enam pikalt venitada. Aga valikute tegemisel on tähtis panna kaalukausile konkreetsed kriteeriumid, mille põhjal otsustada. Halb oleks, kui otsuste tegemisel domineeriksid emotsioonid, mitte ratsionaalne arvestus, mis lähtuks kõige enam hariduse kvaliteedist. Keeruline on teha ka sellist valikut, mis kõigile meeldiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles