NÄDALA KUJU Guðni Thorlacius Jóhannesson

Põhjarannik
Copy
Guðni Thorlacius Jóhannesson.
Guðni Thorlacius Jóhannesson. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teiste riikide presidendid pole just sageli Ida-Virumaale sattunud. Veelgi haruldasem on aga see, et nad oleks siin mitu päeva. Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson jõudis aga Ida-Virumaal käia Jõhvi koodikoolis, Sinimäe sõjamuuseumis, Narva linnuses, Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis, Narva-Jõesuu rannas, sõita kaatriga mööda Narva jõge, peatuda Mäetaguse mõisas ja teha hommikul ka ligemale viie kilomeetri pikkuse matka Selisoos.

Küllap leidub ka neid, kes ütlevad, et mis siis sellest. Eesti president Alar Karis märkis, et hea on, kui õnnestub teiste riikide juhtidele näidata vahel peale Tallinna ka teisi Eesti piirkondi. Kui Islandi ülipopulaarne president (saada väga pikaajaliste demokraatlike traditsioonidega ühiskonnas valimistel oma rahvalt 92,2 protsenti häältest on omalaadne rekord) räägib oma maal Ida-Virumaal nähtust ja kogetust, siis äratab see ka sealsete inimeste huvi siinse kandi vastu ning paneb mõtlema siia turistina tulemisele, aga võib-olla mõnd sealset ettevõtjat ka investeerimise peale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles