JUHTKIRI: Kahe linna kaks keskerakondlikku palet

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone.
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eelmisel aastal tegi Keskerakonna juht ja peaminister Jüri Ratas enneolematu avalduse, kui teatas, et kuriteokahtlustuse saanud keskerakondlastest Narva volikogu liikmed peavad peatama oma liikmelisuse volikogus. 

Selle peale astus volikogu niinimetatud keskerakondlik enamus hoopis välja parteist ning jäi volikogusse endiselt asju otsustama. See on avalik saladus, et tegelikult käib kogu Narva linna juhtimine ühe mehe − Narva vee-ettevõtte juhi Aleksei Voronovi taktikepi all. Paljude volikogu liikmete heaolu sõltub otseselt linnavõimust ja sellega neid ka mõjutatakse.

Keskerakonna esinumber Yana Toom kinnitas Põhjarannikule antud intervjuus, et tegemist ei olnud tegelikult hingelt keskerakondlastega, vaid nad kasutasid partei kaubamärki, ajades samal ajal linnas valitsemisasju hoopis teistest põhimõtetest lähtudes. 

Tegelikult teavad kõik, ka needsamad Keskerakonna juhid, et valitsemine Kohtla-Järvel ei erine suurel määral Narva omast. Seal ehitati samasugune sõltuvussuhete süsteem üles vaat et varemgi kui Narvas. Sealgi on olnud oma suur korruptsioonilugu, kuid Keskerakond hoidub Kohtla-Järve valitsemissüsteemi kritiseerimast. Seesama Yana Toom vastas küsimusele Kohtla-Järve kohta puiklevalt, väites, et ta ei tunne sealset olukorda. Seda on raske uskuda, ent Keskerakonna jaoks on Narva praeguseks kaotatud ning kaotada ka Kohtla-Järve oleks erakonnale liiga suur tükk allaneelamiseks. Küllap Kohtla-Järvelgi kunagi midagi muutub, küsimus on vaid, millal ja mis selleks peab juhtuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles