JUHTKIRI: Justkui krimisarjast pärit lugu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Eesti ühe suurema ja mõjukama ametiliidu − kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juhi Juri Gribovski lugu pärineb justkui mõne Inglise krimisarja stsenaariumist.

On vahelduva pilvisusega soe suvelõpu ilm. Käimas on kaevurite aasta suurim pidu. Kaevandusmuuseumi õues paikneval peoplatsil sagib tuhandeid inimesi, jälgitakse kontserte, peetakse võistlusi, aetakse heas tujus juttu. Siis äkki keset seda peomelu vajub üks peo võtmetegelasi, ametiühinguliider Juri Gribovski kokku. Kiirabiarstid päästavad ta elu. Diagnoosiks on narkootikumide üledoos.

Sealtpeale hakkab hargnema uus sündmuste jada, millest räägib ka tänane lugu Põhjarannikus. Gribovski tõestab kohtus, et narkootikumid sokutati talle mingi joogiga, mis annab mõtteainet, et tegu võis olla tapmiskatsega. Kohtus kaotajaks jäänud politsei seda meelt ei ole, aga samas ei tee katsetki uurida, mis siis tegelikult toimus. Ehkki Gribovski suutis esitada "eluliselt usutava" versiooni kohtule, ei usu teda sugugi ka tööandja Eesti Energia, kes ikkagi talle sule sappa pani, rääkides seejuures ettevõtte väärtuste hoidmise tähtsusest.

Tegelikult on selles loos võrdluses krimisarjadega täiesti puudu politseiuurijate pool ja seetõttu jääbki ilmselt saladuseks, mis tegelikult juhtus. Päris elus ja seriaalides käivad küll paljud asjad isemoodi, aga selle loo puhul oleks toimunu uurimine vajalik. Nüüd on olemas Gribovski pretsedent, mille najal on tulevikus nii mõnelgi tõelisel narkomaanil lihtsam vastutuse eest pääseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles