JUHTKIRI: Kas vallavanem peab volikogu rumalaks?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Samal ajal kui Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar siirdus välismaale puhkusereisile, paisub volikogus tema vastu pahameel. Põhjuseks tema esmaspäeval riigiametnike ees peetud kõne, kus ta materdas enda koduvolikogu otsust jätta Iisakus alles gümnaasiumiosa.

Kogenud omavalitsusjuhina pidanuks Võhmar mõistma, et sellised väljaütlemised võivad tekitada tema suhtes negatiivset lainetust. Eelkõige pahandab kohalikke saadikuid see, et vallavanem läks justkui võõrastele kaebama, kui rumal on tema tööandja, ning tegi seda avalikult esinedes. Selge see, et see hakkas volikogu liikmete au pihta.

Samal üritusel kritiseeris vallavanem ka eelmist Mäetaguse volikogu, kes varem tema tööandja oli, selle eest, et vald doteerib Kiikla elanikele vee hinda, mis läheb aastas maksma 70 000 eurot.

Kui meenutada varasemaid aegu, siis oli Võhmaril nagistamisi ka Jõhvi volikoguga, kui ta seal vallavanem oli. Lõpuks ta suure tüliga sealt ametist ka tulema tuli.

Tuleb tunnistada, et omavalitsuste volikogud on teinekord väga kirju ja ebaühtlase koosseisuga. Mõni taipab rohkem ühest teemast, teine teisest, mõni kahjuks vajalikul määral mitte ühestki. Ent vallavalitsusel peab tegutsemiseks olema volikogu toetus − see on möödapääsmatu tingimus. Aga kui vallavanem varjamatult volikogu ja selle otsuseid maatasa teeb, tähendab see koostöö ja usalduse lonkamist, ning kui vastuolud aina paisuvad, siis muutub koostöö ühel hetkel võimatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles