Kasutamata võimalused

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festivali "7 linna muusika" korraldajad on teinud aastaid tänuväärt tööd selle nimel, et lisaks väärtmuusika kontsertide toomisele Ida-Virumaale jõuaks siia ka hulganisti pealtvaatajaid mujalt.

See pole sugugi kerge olnud, sest Eesti suvesündmuste kava on äärmiselt tihe ja selles silmapaistmiseks tuleb publiku ligimeelitamiseks ja ohhoo-efekti saavutamiseks pakkuda ainulaadseid ja uudseid rosinaid. Muusikafestivali puhul saaksid selleks olla teoste esiettekanded, artistide koosseisud, mis tulevad kokku just nimelt selleks üheks ja ainsaks etteasteks, aga ka ürituse eriline õhkkond, mis kujuneb aastatega ja tekitab püsikundedes sõltuvuse.

Ent ürituste korraldajate töö kõrval on sama tähtsad ka nende omavalitsuste pingutused selle nimel, et need kohad, kuhu festival jõuab, pälviksid rohkem külastajate tähelepanu ja tekitaksid tahtmist seal nii pikemalt peatuda kui tagasi tulla. Selles osas, kuidas pakkuda muusikasõpradele "7 linna muusika" kaudu näiteks Kohtla-Järve ja Sillamäe linna või Vaivara ja Tudulinna valda, aga tegelikult tervet maakonda, on veel kõvasti kasvuruumi.

See ei puuduta üksnes seda ühte festivali. Kiviõli linn võiks ennast märksa rohkem reklaamida seoses juuli lõpus toimuva motofestivaliga, rääkimata Narva linnast, kus 11. augustil toimuvale energiajooksule on tulemas tuhandeid jooksuhuvilisi. Vähemasti ühe haarava kirjelduse jooksuraja äärde jäävatest objektidest võiks linnavalitsus igale osalejale kinkida ja ka oma kodulehele silmatorkavalt üles panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles