JUHTKIRI Kaardipakk on segamini

Põhjarannik
Copy
Max Kauri sõnul ei ole vallavalitsus rahul Nikolai  Ossipenkole kuuluva firma N&V tööga valla teede, tänavate ja haljasalade hooldamisel.
Max Kauri sõnul ei ole vallavalitsus rahul Nikolai Ossipenkole kuuluva firma N&V tööga valla teede, tänavate ja haljasalade hooldamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sündmused, mis viisid Jõhvis kaks aastat valitsenud Keskerakonna ning Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu koalitsiooni lagunemise äärele, on toimunud väga kiiresti. Kõik algas kahe ettevõtja - Allan Männi ning Nikolai Ossipenko diilist, et praegusest vallavalitsusest on tarvis lahti saada.

Ossipenko diilist, et praegusest vallavalitsusest on tarvis lahti saada.

Ent mõlemaid tabas ebameeldiv üllatus. Ossipenko juhitud seltskond polnud seekord tavapäraselt kuulekas ning hakkas vastu. Aastaid justkui Carabas Barabas oma nukuteatrit kamandanud Ossipenko ei osanud sellist vastuhakku oodata. Tavaliselt on ikka käinud nii, et oluliste otsuste eel on nimekirja liider kogunud fraktsiooni oma Peipsi ääres asuvasse puhkekeskusesse Suvi ning ühise söögilaua taga on saadikutele räägitud, kuidas tuleb kätt tõsta. Samamoodi on Suve vahet veerenud koalitsioonipartnerite esindajad.

Ka seekord käisid kibedad kõnelused ning Ossipenko jutul on Peipsi ääres peale tema nimekirja liikmete ka näiteks Max Kaur. 

Praegu on Jõhvis suur segadus, sest keegi täpselt ei tea ega saa aru, kes kellega homme võimu jagama hakkab. Võimalik, et praegune koalitsioon suudab kõigele vaatamata püsima jääda, kuigi juba nõrgemana. Kui ei, siis saab uue võimuliidu moodustamine väga keeruline olema. Selge, et sellisel juhul saame näha ka ülejooksmisi. Ent kui uus koalitsioon suudetaksegi kas või esialgu kokku panna, saab selle elushoidmine järgmise aasta sügiseste valimisteni olema paras kunsttükk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles