ÜKS KÜSIMUS Tänu millele on Ida-Virumaal praegu haigestumus koroonasse väiksem kui üheski teises maakonnas?

Põhjarannik
Copy
Marje Muusikus.
Marje Muusikus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui Eestis keskmiselt on viimase kahe nädala koroonasse haigestumuse näitaja 100 000 elaniku kohta 301, siis Ida-Virumaal 103, mis on võrdluses teiste maakondadega kõige madalam näitaja.

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja MARJE MUUSIKUS:

Kuna viiruse levikul tuleb kõige suurem oht välismaalt tulijatelt, siis suunasime suure osa oma tegevusest piiriületajate nõustamisele. Oleme kõigiga, kes on tulnud üle idapiiri ja kelle suhtes kehtib liikumisvabaduse piirang, võtnud kohe pärast saabumist ühendust ja juhendanud neid.

Tänu sellele ei ole meil praegu töökohtades nakatumisi olnud.

Mingil määral on suvel viiruse levikut pidurdanud võib-olla ka see, et paljud Ida-Virumaa inimesed ei käi mujal Eestis pidutsemas. Ka nende väheste juhtumite puhul, kus nakkus on mujalt Eestist toodud, on õnnestunud nakkuse leviku ahel kiiresti katkestada. Inimesed on olnud tublid ja püsinud isolatsioonis.

Loomulikult ei tohi valvsust kaotada ja on tõenäoline, et kooliaasta alguses hakkavad haigestumise näitajad tõusma. Praegu ongi haigestunuid kõige rohkem vanuserühmas 7-19. Nõustame praegu palju koolijuhte. Ohtu suurendab asjaolu, et vaktsineerituse tase jääb Ida-Virumaal endiselt muu Eesti omast maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles