"Ida-Virumaa on taas ülejäänud Eesti küljes traagelniitidega"

Põhjarannik
Copy
Ida-Virumaa valijad andsid venemeelseteks peetavatele kandidaatidele Mihhail Stalnuhhinile ja Aivo Petersonile 30 protsenti häältest. Pilt on illustratiivne ning tehtud Narva Geneva keskuse juures, kus töötas üks linna valimisjaoskondadest.
Ida-Virumaa valijad andsid venemeelseteks peetavatele kandidaatidele Mihhail Stalnuhhinile ja Aivo Petersonile 30 protsenti häältest. Pilt on illustratiivne ning tehtud Narva Geneva keskuse juures, kus töötas üks linna valimisjaoskondadest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Mihhail Stalnuhhini ning Aivo Petersoni suur häältesaak riigikogu valimistel Ida-Virumaal oli kõneaineks ka üleriigilises meedias ja sotsiaalvõrgustikes. Põhjarannik avaldab mõningaid noppeid nendest.

Narva linnapea Katri Raik sotsiaalmeediaplatvormil Facebook:

"Vasakpartei ja Mihhail Stalnuhhin said parlamendivalimistel Ida-Virumaal kahe peale samas suurusjärgus hääli kui traditsiooniline võitja Keskerakond. Seekord hääletasid vaid Eesti Vabariigi kodanikud, Narvas vaid pooled inimestest. See ei ole lõpuni korrektne arvestus, aga kohalike valimiste puhul oleks eilse tulemusega Narvas võinud linnapea koht minna Aivo Petersonile, volikogu esimehe koht kompromissina Keskerakonnaga Mihhail Stalnuhhinile. Kõik erakonnad kukkusid eile läbi.Täna [esmaspäeva toim.] hommikul on mõistlik lõpetada see naiivne jutt, et viimase poole aasta jooksul on riigitunnetus Ida-Virumaal kasvanud. Uus koalitsioon peab nüüd kohalikud inimesed ära kuulama ja kuulma ning edasi sihikindel olema. Kõlab karmilt, aga Ida-Virumaa (idaosa) on taas ülejäänud Eesti küljes traagelniitidega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles