TÄNAVAKÜSITLUS Millist raamatut viimati lugesite?

Põhjarannik
Copy
Foto: Pexels

Soov raamatuid lugeda pole hoolimata digiajastust kuhugi kadunud.

Foto: Peeter Lilleväli

Helmut Veermets, ettevõtja:

Tammsaare "Tõde ja õigust". Võtsin selle kätte pärast samanimelise filmi vaatamist. Ehkki see raamat on mul kodus riiulil lebanud juba mitu aastakümmet, polnud ma seda ammu lugenud. Lugesin seda viimati koolipoisina, kuid toona ei osanud ma sellest midagi arvata. Vanemas eas suhtud teisiti. Hea kirjandus.

Foto: Peeter Lilleväli

Marina Fjodorova, pensionär:

Lev Tolstoi "Anna Kareninat". Vaatasin selle teose põhjal valminud uut filmi ning tekkis tahtmine see raamat uuesti läbi lugeda. Mulle meeldib üldse lugeda, aga nüüd, pärast pensionile jäämist on tekkinud rohkem vaba aega ning saan lõpuks oma koduraamatukogus olevad raamatud käsile võtta − need on mind pikka aega oodanud.

Foto: Peeter Lilleväli

Aare Rebban, ettevõtja:

Urmas Otspere raamatut "Särav kuld klaasis", mille laenutasin linnaraamatukogust. Astun sealt aeg-ajalt ikka läbi, sest mulle meeldib lugeda. Mõnikord toovad inimesed sinna raamatuid, mida nad ise enam ei vaja, ning sealt võib midagi kasulikku leida ja endale võtta.

Foto: Peeter Lilleväli

Valentina Maltseva, pensionär:

Praegu loen midagi peamiselt internetist. Meeldivad seiklusjutud, kriminullid. Varem käisin raamatukogus sageli, aga nüüd enam mitte, sest isegi kodust väljumata võib endale lugemist leida.

Foto: Peeter Lilleväli

Vladimir Velitško, pensionär:

Lugesin hiljuti midagi, kuid pealkiri ja autor ei tule kohe meelde. See oli üks huvitav elulooromaan. Mulle meeldib lugeda, kuid alati ei õnnestu. Varem laenutasin raamatuid raamatukogust, praegu aga leian kodustki lugemist. Raamatud ei ole ainuüksi hea ajaviide − mõnikord saab neis kirjeldatud elulisi situatsioone ka iseenda peale passitada. See on aeg-ajalt kasulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles